Turmalina

Turmalina

Història:

Entre totes les turmalines, existeixen set varietats. Aquesta repartició no iclueix a les turmalines multicolors. Els holandesos que la van portar de Ceilan (Sri Lanka) cap al 1700 han batejat aquesta pedra basant-se en la paraula del singalès “turmali”, que significa “pedra multicolor”.

La seva acció sobre el cos i l\’esperit:

Degut a la gran varietat de turmalina existent, els efectes d\’aquesta pedra són molt amplis. Per això, cal sempre consultar les propietats de cada varietat abans d\’utilitzar-lo en litoteràpia. De manera general, la turmalina aclareix l\’esperit i l´ànima. En l\’aspecte físic, la seva acció és molt variada : tant en l\’aspecte dermatològic com en els òrgans interns, la regeneració de les cèl•lules i teixits, la purificació, el sistema nerviós per citar-ne només alguns. Se la pot portar sempre a sobre o aplicar-la sobre la part del cos concernida. Si es desitja estimular els meridians, cal col•locar la punta d\’aquesta pedra en el sentit del flux energètic.

La seva acció sobre els Txakras:

En vista de les seves diferents varietats, la turmalina no pot explícitament ser atribuïda a un Txakra ja que és una pedra universal. En astrologia, no es pot tampoc relacionar-la a un signe precís però de manera general, és associada als signes del Cranc, del Balança i de l\’Escorpí.