Robí

Robí

Història:

Abans, aquesta pedra vermella era dita carboncle. En el 1800 es va descobrir que el robí, així com el safir, és una varietat de corindó, la segona pedra més dura del món. És una de les pedres precioses més cares, especialment quan el seu color vermell té tocs blaus.

La seva acció sobre el cos i l\’esperi :

Aquesta pedra del sol, del foc i de l\’amor dóna energia a la vida. Dóna una immensa força i aniquila tota letargia. Aquesta necessitat d\’activitat i de dinamisme no arriba en una acció autodestructiva ja que el robí estimula les facultats mentals i harmonitza el cos i l\’esperit. La seva acció estimulant provoca també un efecte sobre la sexualitat. Fomenta la febre com a mitjà de defensa, la qua es converteix en un aliada en els casos de malalties infeccioses. El robí estimula la circulació sanguínia ja que reforça les glàndules suprarenals. Té un efecte tranquilitzador en el moment de còlics, de gota i de mal de cap. És important rentar regularment els robins que han estat portats molt de temps i de recarregar-los posant-los al sol o en un bany de cristall de roca.

La seva acció sobre els Txakras:

El robí té una acció estimulant sobre el Primer Txakra, el de l\’Arrel. Les energies del cos depenen de la funció d\’aquest Txakra que per una banda renova energies esgotades i per una altre abasteix de noves. En astrologia, el robí és associat al signe del Lleó.