Pedres Precioses

Del grec lithos (pedra), la Litoteràpia és una medicina que utilitza l\’energia de les pedres per reequilibrar i reharmonitzar l\’organisme. Utilitza entres altres, set zones del cos, anomenades chakras, en les quals es troben els intercanvis energètics. La millor manera d\’abordar aquesta disciplina, és buscar informació sobre aquest tema a través de llibres. També són conegudes la Cristaloteràpia o la Gemoteràpia en aquest àmbit.

Història de les roques terapèutiques

És des de la més alta antiguitat que les roques són utilitzades per a finalitats mèdiques. Els grecs feien servir, per exemple, la pols de marbre contra les gastràlgies, o el jaspi vermell com fortificant. A Orient, l\’antimoni era considerat com el millor element contra les malalties infeccioses i les intoxicacions alimentàries. Els indis d\’Amèrica coneixien els beneficis de l\’argila i els efectes antisèptics del coure. A l\’Índia, el sulfat de ferro era un vermífug i el salpetre, un diürètic. A la Xina, moltes drogues minerals eren considerades com a mitjà per equilibrar o estimular les energies. Durant l´Edat Mitjana occidental, l\’alquímia, utilitzava molt sovint les pedres, precioses o no, contra les malalties, respectant la llei de similitud. Així per exemple, la maragda podia cuidar el fetge ja que es verda/groga… com la bilis.

La medicina a través de la Litoteràpia

L\’aspecte mèdic es troba en una medicina basada en les pedres precioses. Les pedres i els minerals posseeixen vibracions i qualitats aptes per deslligar les tensions físiques i psíquiques. Col•locades als nivells dels chakras (centres energètics del cos) o portades com a penjoll, les pedres precioses tenen el poder d\’alleujar els òrgans als quals han estat prèviament connectats.

La Litoteràpia utilitza l\’energia de les pedres per restablir l\’equilibri cos-ànima-esperit. Ens ajuda tant en l\’aspecte físic, psicològic com espiritual per l\’alliberament de certs bloqueigs emocionals i per la presa de consciència que permet.

Les pedres precioses tenen una acció ràpida i sense efectes secundaris. És eficaç per a tots, adults i nens. L\’energia de les pedres està vinculada a la seva composició química, al seu color i a la seva forma. Treballen especialment en el nostre cos, però sobretot sobre els nostres chakras (centre d\’energia).

Certes pedres calmen, altres estimulen, reforcen o creen una protecció. Fora de les sessions de Litoteràpia, el simple fet de portar una pedra sobre a sobre permet aprofitar els seus beneficis.

Els principis actius de la Litoteràpia

La Cromateràpia que és la teràpia a través dels colors, és un mètode alhora senzill i eficaç. L\’efecte dels colors no es pot percebre. Per a cada element de matèria, existeix una freqüència vibratòria energètica específica, que pot ser transmesa pels mateixos colors. Igualment, els nostres cossos subtils i els nostres Chakras posseeixen els seus propis nivells energètics i per tant també els seus propis colors. Utilitzant el tipus de color adequat, es pot tractar una malaltia o altre, centrant-se en els chakras o millorant els nostres cossos subtils. Els colors a part, aporten l\’energia mancant a les pedres corresponents.

Exemple : El vermell és un estimulant i un fortificant.

La Oligoteràpia té per missió reforçar el seu organisme a través del elements i els minerals. Aquests són utilitzats en quantitat infinitesimal i són també utilitzats en l\’homeopatia. En la composició química de cada pedra existeix generalment alguns minerals associats, els quals seran utilitzats com a base per al remei.

Exemple : Olivina = Silicat de Ferro i Magnesi.

Hi ha també un criteri energètic, que pot ser eficaç o no, depenent de la pràctica i del terapeuta. En funció de l\’estat energètic d\’aquest i del pacient, es pot arribar a tenir les fluctuacions necessàries per a la tria de les pedres adequades per a un tractament específic.

Aquesta nova ciència és anomenada \”LITOTERÀPIA\”. El nom esdevé degut a tots aquests tipus de teràpies reunides, juntament amb l\’energia transmesa per les pedres precioses.