Àgata

Àgata

Història:
L\’àgata és una calcedònia d\’origen volcànic. Es forma en les cavitats en el moment del refredament de la lava on s\’acumulen les solucions de sílice calentes abans de refredar-se i de solidificar-se per fer-se quars. L\’àgata pren una forma diferent segons els diferents components que se superposen. Es parla d\’àgata en forma d\’ametlla si no comprèn més que espai interior buit i àgata en forma de geoda si una cavitat s\’ha format en el seu centre.

La seva acció sobre el cos i l\’esperit:
La seva acció es concentra principalment en l\’àmbit espiritual i psíquic enfocant la vista sobre l\’essència, és a dir no només percebent els problemes sinó també resolent-los simplement i de manera lògica. Contribueix a un estil de vida contemplatiu i pel seu suport, condueix a la maduresa espiritual. L\’estimació realista de si mateix i el sentiment de seguretat que despren l\’àgata en fa d´ella una pedra ideal per a la mare i el nen. En l\’aspecte corporal, l\’àgata afavoreix el trànsit intestinal i alleuja la dermis. Té també una acció tranquil•litzadora en els trastorns de la visió. Per al tractament de problemes físics, cal aplicar l\’àgata sobre la part del cos concernida ; en altres casos, n\’hi ha prou amb tenir-lo a l\’abast de la vista com per exemple enganxat a la finestra del despatx.

La seva acció sobre els Txakras:
L\’acció de l\’àgata no deixa dubte que forma part del Primer Txakra, és a dir el de l\’arrel. El primer Txakra se situa sota la columna vertebral i controla sobretot el recte, l\’intestí gros o inclús la pròstata. Degut a la seva estabilitat interior, el Primer Txakra deixa aparèixer les relacions energètiques. En astrologia, l\’àgata és associada al signe del Verge.